Sunday, July 29, 2012

Kehilangan


Assalamualaikum...

Emm... Actually lagu ni yang rasa mendorong nak menulis sebenarnya. Dari semalam lagi dok berkumandang je lagu ni. Mula2 tak dapat catch up jugak lagu apa ni kan... Bila dah 'orang' tu dok ulang banyak kali sangat, lirik pun dah terhafal.

Lagu ni actually fasal someone yang frustrated pd  cinta yg dia sndri dah abaikan. But dia still nak kan cinta tu. Kot.. Rasanya la... Hehehe..

So, entry ni pun memang khas untuk ko la kan... Ko yg dok ulang2 lagu ni dekat seratus kali.. Hope kalau ko baca, fikir banyak kali.

Tak semua orang rasa nikmat cinta tu mcm mana. Sesetengah orang je berpeluang untuk rasa camtu. And ko, 1 of them. Nak pertahankan benda yang manis ni susah beb... Benda manis... banyak semut yang nak dekat... So, apa guna ko jadi laki kalau ko x tepis semut-semut tu...

Kalau nak bercinta, jangan ego. Buang ego. Baik laki or perempuan. Mengalah tu penting. Yang paling penting, trust each other. Bukan nak mengajar. Semua yang aku cakap tu ko dah tahu actually kan. Cuma kadang2 kita lupa.

Aku rasa x berbaloi kot kalau ko nak korbankan 6 tahun semata2 benda yg boleh ko handle kan. Bukan senang nak dekat dengan perempuan. Nak faham hati dorang. Nak buat dorang percaya kita. Semua tu amik masa. So, dengan apa yang ko dah ada sekarang dah cukup sebenarnya. Jarak tu bukan penghalang la.  Bukan kita yang nak semua tu. Semua dah diatur. Jangan terlampau ikut perasaan tu. Bersederhana pun cukup.

So, aku doakan yang terbaik. Nak cakap banyak2 sal bab ni pun ko lagi master kan.. Selamat smuanya... Amin...


5 comments:

  1. hehe... nie geng cinta jarak jauh pya citer nie an...
    sbb 2 abg boleh fhm...
    apa yg abg ckp 2 semuanya betol...
    hargai selagi masih ada...
    EGO?? x kemana pun...

    ReplyDelete
  2. lagu ni mengundang :'(
    jgn bersedih pemilik hati tu k..thnk +ve
    prob ni bole slsai dgn baik insyallah.
    buang ego, kurang beremosi n pcye each other.. (dah ttlis kt ats tu)
    persoalan yg perlu ditanya. jln ape yg kamu pilih utk bahagia?decided btl2 k :)

    ReplyDelete
  3. salam...

    Untuk tuan punya badan, tuan punya perasaan, tuan punya hati, tuan punya masalah...
    Sabo la... kalau nak bahagia mmg akan mcm ni dlu. diduga tu biasa lah. 6 tahun bercinta tu bukan mcm 6 saat. Rugi la kalau x pertahan. Si dia masih sayangkan kamu. Jangan risau yang tu. Cuba betulkan apa yg kurang. Insyallah...

    ReplyDelete
  4. hhhihihi.. duty2 pun sempat mengonline kan... Hope yg berkenaan tu kuat lah... Dia tersenyum2 sipu je ni kat sini. Malu katanya.. And said, thnk u kat ela, atiq and zura... Katanya pada atiq, "cek inbox fb..."

    suhaila ismail: Hai uuuuu.. (iklan jap) =)

    ReplyDelete
  5. wlcme jone.. ehh termention name lak.hehe

    hai bb :)

    ReplyDelete