Saturday, July 7, 2012

Pemilik hati

Assalamualaikum...

Nak memahami wanita bukan semudah A,B,C,D,E..Z...
Banyak benda  yang perlu diambil kira,
Wanita ada hati, ada perasaan sama macam laki...
Bezanya hati dorang lagi lembut, perasaan lagi mudah tersentuh...
Berbeza dengan lelaki yang lebih sembunyikan semua tu dengan keegoan...

Once lelaki tu dah tahu macam mana hati seseorang perempuan tu, dia akan cuba follow... 
Dia akan cuba ikut rentak...
And si wanita pun akan tenang kalau punyai lelaki yang memahami macam tu di hatinya kan..?

Bila hati dan hati telah bertaut, jangan lupa banyak lagi yang perlu ditempuh,
Sedangkan suami isteri yang sah dan halal pun diuji,
Inikan pula pasangan bercinta,
Kalau betul sayang, kalau betul dalam hati tu ada cinta... Pertahankan...
Tak ada apa yg dalam dunia ni akan dapat dengan mudah dan berakhir dengan gembira...
Kecuali jika sesuatu tu memang kehendak ALLAH.

Buat SI RATU...
Jika seseorang lelaki tu ikhlas menjadi imammu, istikharahlah...
Jika tersurat jodohmu dengannya, Insyallah ALLAH akan pelihara hubungan suci itu...

Buat SI RAJA...
Jika seseorang wanita itu ikhlas menjadi makmummu, bersyukurlah...
Jangan persiakan cinta yang SI RATU pertaruhkan...

INSYALLAH

05:51

5 comments:

  1. kalau bercakap soal cinta. memang macam-macam. cinta tu tak susah. manusia yang bercinta menyusahkan ia. kan lebih bagus kalau kita bercita lek lek je. takyah nak over sangat. ingat. sekuat mana kita pertahankan. jodoh tetap di tangan Allah :)

    namun tak salah kalau kita berdoa agar di satukan hati dalam ikatan perkahwinan dan bahagia hingga akhir hayat.

    ecehhh

    ReplyDelete
  2. insyallah.. moge2 dipermudahkan.amin..

    ReplyDelete
  3. CINTA? Ada apa ek dengan CINTA sehingga manusia mmg x boleh dpisahkan dengan cinta...

    ReplyDelete
  4. Kurik Kundi Merah Saga:

    Layang-layang menyambar buih,
    Buih di laut dipakai jua,
    Kasih sayang dicari boleh,
    Cinta hati jarang nak jumpa.

    Sangat ajaib buahnya padi,
    Menjadi emas berbatang suasa,
    Sangatlah sakit rasanya hati,
    Terkena panah penyakit cinta.

    Di dalam mangkuk tuang serbat,
    Bubuh di atas dulang suasa,
    Beberapa dukun datang mengubat,
    Mustahil kan hilang penyakit cinta.

    ReplyDelete
  5. :) cinta tu fitrah... yap betul... cinta lek-lek je... cukuplah sekadar dia dan diri kita tahu yang masing2 memerlukan. and cukupla org sekeliling kita je yang tahu... sekurangnya dorang boleh doakan yang terbaik... :)

    ReplyDelete